Om våre gitarer

Hvordan lage en god gitar?

Forskjellen på en god og en simpel gitar går langs to dimensjoner, som begge er avgjørende for sluttresultatet:

  1. Kvalitet på komponenter
  2. Nøyaktighet i monteringen

Alle komponenter vi tilbyr er av så høy kvalitet at de matcher eller overgår merkevareprodusentenes versjoner.

Jan BråthenOg minst like viktig: Monteringen av komponentene til ferdig el-gitar utføres for hånd med kirurgisk presisjon av den virtuose instrumentmakeren Jan Braathen.

Resultatet er unike og usedvanlig velbygde gitarer – til en fornuftig pris.

Original versus replica

Plag Nabo’n lager custom replica gitarer. Hva betyr det, og hva er forskjellen på originale gitarer og våre? Jo, nå skal du høre:

  • En original gitar er satt sammen av merkevareprodusenten selv.
  • En replica er en etterligning av en bestemt gitars utseende og egenskaper, og som oftest et billigere alternativ enn originalen.
  • En custom replica skiller seg fra andre replicagitarer ved at de er tilpasset kjøperens unike behov og preferanser.

En replica trenger ikke å være en dårlig kopi. For custom replica el-gitarer er det snarere tvert om. Det er nemlig fullt mulig og noen ganger helt nødvendig å bruke komponenter fra andre enn de store merkevareprodusentene for å få høyeste kvalitet (og uten å måtte pantsette huset).

Vi elsker T-type og S-type

Plag nabo’n har sterk forkjærlighet for de klassiske amerikanske gitarene, T-type og S-type. Tidløse, robuste og en nytelse å spille på både for deg og neste generasjon (en gitar fra Plag nabo’n er definitivt et arvestykke). Derfor er alle våre gitarer variasjoner over ett av disse to klassiske gitarikonene.

Men som kunde hos Plag nabo’n er du med i prosessen fra A til Å, og du kan forme din gitar etter egne, individuelle ønsker. Vi kommer selvsagt gjerne med råd og forslag basert på vår erfaring med komponentene og samspillet dem imellom.

Plag nabon leverer gitarer du vil kunne elske og ære hele livet. Men det trenger jo ikke bety at du må nøye deg med én. Husk: Man kan aldri ha for mange gitarer.