Fiesta Red Custom T-type

Red Custom TelecasterSamlet vurdering: Forestill deg en smekker klassisk bil fra 50-tallet, men med innmaten til en moderne luksusbil. Slik er denne Telecasteren.

Hals: Treslaget Birdseye lønn er fantastisk vakkert og tilfører en særegen resonans til strengene.

Kropp: Kroppen er i or og lakkert i klassisk 50-talls Fiesta rød. Fiesta rød ble introdusert av Ford til bilmodellen Thunderbird i 1956. Det var en av de første spesialfargene som var tilgjengelig for el-gitarer, og ble senere tilgjengelig fra Fender på 60-tallet. Kombinasjonen med et trelags plekterbrett i utsøkt perlemor gjør dette instrumentet til et praktfullt smykke.

Bro: En bro i klassisk stil og gullfinish, men 6-fester som gjør det mulig med individuell intonasjon av hver enkelt streng.

Pickups: Ved broen er det montert en Kent Armstrong TL4R. Dette er en pickup som forener vintage Tele-lyd med moderne lydmuskler. Ved halsen er det montert en Kent Armstrong TL4F, den perfekte makker til TL4R. Begge pickup’ene har relativt høy output sammenlignet med tradisjonelle single coil pickup’er. Resultatet er klassisk bitende Tele-lyd, men med en rikere, feitere og mindre pysete tone enn i de gamle originalene.